
توضیحی کوتاه:
این نوشته به مرور زمان کامل تر خواهد شد. تغییر قانون، صدور نظریات مشورتی و آرای وحدت رویه و … می توانند در آینده مکمّل و متمّم این نوشته باشند.
ماده ۱۳۴
از تمام آثار قابل انتقال موجود در صحنه جرم که در کشف جرم مؤثر است باید به میزان لازم برداشت و به نحوی مهر و موم نمود که در معرض تلف نباشد.
توضیحات ماده ۱۳۴ قانون آئین دادرسی کیفری ماده ۱۳ آیین نامه: «وظايف و اختيارات گروه تشخيصهويت در صحنه جرم به شرح زير است: الف ـ ارزيابي و بررسي مقدماتي صحنه جرم؛ ب ـ مستندسازي صحنه جرم از قبيل يادداشت برداري، عكسبرداري، تصويربرداري و تهيه كروكي؛ پ ـ اثربرداري و نمونهبرداري از لايههاي مختلف صحنه جرم؛ ت ـ عكسبرداري فني در نماهاي مختلف و از اعضاي مختلف بزه ديده و البسه و اشياء همراه بزه ديده؛ ث ـ جمعآوري نمونههاي زيستي و غير زيستي بجامانده بر روي جسد يا مصدوم يا مجروح، صحنه جرم، آلت قتاله يا ضرب و جرح و صدمه روي بدن مظنونين احتمالي حاضر در صحنه جرم؛ ج ـ جمعآوري، ثبت و ضبط علايم و اطلاعات ظاهري جسد و درج آن در فرمهاي مخصوص؛- چ ـ انجام چهرهنگاري براساس اظهارات شهود و مطلعين؛ ح ـ عكسبرداري و قالبگيري از آثار به جا مانده در صحنه جرم نظير ابزار، رد كفش، تاير خودرو؛ خ ـ بررسي، عكسبرداري، نمونهبرداري، انگشتنگاري و جمعآوري كليه اطلاعات مربوط به اجساد ناشناس بجايمانده در حوادث و اتفاقات طبيعي و انسانساخت به منظور تعيين و تأييد هويت آنان؛ تبصره ـ نمونه برداري براي تعيين هويت اجساد ناشناس با همكاري پزشكي قانوني و تشخيص هويت تحت نظارت بازپرس انجام مي شود. دـ بستهبندي، كُدگذاري آثار و مدارك جمعآوريشده و تحويل آن به آزمايشگاههاي تشخيص هويت متناسب با نوع ادله در اسرع وقت؛ ذ ـ هماهنگي و تعامل رييس گروه تشخيص هويت با ساير اعضاي گروه بررسيصحنه جرم.»
