توضیحی کوتاه:
این نوشته به مرور زمان کامل تر خواهد شد. تغییر قانون، صدور نظریات مشورتی و آرای وحدت رویه و … می توانند در آینده مکمّل و متمّم این نوشته باشند.
ماده ۲۰۷
بازپرس از هر یک از شهود و مطلعان جداگانه و بدون حضور متهم تحقیق میکند و منشی، اطلاعات ایشان را ثبت میکند و به امضاء یا اثر انگشت آنان میرساند. تحقیق مجدد از شهود و مطلعان در موارد ضرورت یا مواجهه آنان بلامانع است. دلیل ضرورت باید در صورتمجلس قید شود.
توضیحات : ۱- در خصوص امضای صورتجلسه توسط شهود و مطلعان بعد از این که توسط منشی یا خود بازپرس ثبت شد توجه به مفاد ماده ۵۳ این قانون نیز ضروری است. به این صورت که اخذ اثر انگشت در صورتی معتبر است که شخص قادر به امضاء نباشد. ۲- تحقیق و بازجویی از شهود و مطلعان به صورت انفرادی صورت می گیرد و جز در موارد استثنایی که بازپرس مواجهه آن ها را ضروری تشخیص می دهد ممنوع است. اصولا اگر شهود در برابر یکدیگر شهادت دهند این احتمال وجود دارد که به دلیل ترس از پیامدهای شهادت خود نتوانند به درستی و با کمال صداقت شهادت دهند. دیگر اینکه شهادت دیگر شهود می تواند بر شهادت آن ها نیز تاثیر گذار باشد. منبع: روزنامه رسمی جمهوری اسلامی