
توضیحی کوتاه:
این نوشته به مرور زمان کامل تر خواهد شد. تغییر قانون، صدور نظریات مشورتی و آرای وحدت رویه و … می توانند در آینده مکمّل و متمّم این نوشته باشند.
ماده ۲۴۰
قرار بازداشت متهم باید فوری نزد دادستان ارسال شود. دادستان مکلف است حداکثر ظرف بیست و چهار ساعت نظر خود را به طور کتبی به بازپرس اعلام کند. هرگاه دادستان با قرار بازداشت متهم موافق نباشد، حل اختلاف با دادگاه صالح است و متهم تا صدور رأی دادگاه در این مورد که حداکثر از ده روز تجاوز نمیکند، بازداشت میشود.
توضیحات :
۱- لزوم دخالت و اظهارنظر دادستان در مورد قرار بازداشت، به دلیل اهمیت این قرار در میان قرارهای تامین و تاثیر آن در سلب آزادی متهم است. با وجود نقش تعیین کننده این اظهار نظر، از عبارت «با صدور قرار بازداشت موقت، متهم به بازداشتگاه معرفی می شود» در ماده ۲۳۹، چنین معلوم می شود که اجرای این قرار و سلب آزادی از متهم، تا زمان اعلام نظر دادستان به تعویق نمی افتد. بنابراین، متهم با صدور قرار بازداشت موقت، توسط بازپرس به بازداشتگاه معرفی می شود و چنانچه دادستان با آن مواقق نباشد و پرونده برای حل اختلاف به دادگاه هم برود، تا زمان صدور رای دادگاه، (که حداکثر باید ظرف ده روز باشد) بازداشت او ادامه خواهد یافت.
۲- برای دیدن دادگاه صالح برای حل اختلاف، نک:ماده ۲۷۱٫ مرجع مزبور در وقت فوق العاده به این اختلاف رسیدگی خواهد نمود.(ماده۲۴۵).
منبع : نکته ها در قانون آیین دادرسی کیفری دکتر علی خالقی
