توضیحی کوتاه:

این نوشته به مرور زمان کامل تر خواهد شد. تغییر قانون، صدور نظریات مشورتی و آرای وحدت رویه و … می توانند در آینده مکمّل و متمّم این نوشته باشند.

ماده ۲۴۴

 دادستان در جریان تحقیقات مقدماتی تا پیش از تنظیم کیفرخواست می‌تواند تشدید یا تخفیف تأمین را از بازپرس درخواست کند. هرگاه بین بازپرس و دادستان موافقت حاصل نشود، پرونده برای رفع اختلاف به دادگاه ارسال می ‏شود و بازپرس طبق نظر دادگاه اقدام می‌کند. پس از تنظیم کیفرخواست نیز دادستان می‌تواند حسب مورد، از دادگاهی که پرونده در آن مطرح است، درخواست تشدید یا تخفیف تأمین کند. متهم نیز می‌تواند تخفیف تأمین را درخواست کند. تقاضای فرجام‌خواهی نسبت به حکم، مانع از آن نیست که دادگاه صادرکننده حکم، به این درخواست رسیدگی کند. در صورت رد درخواست، مراتب رد در پرونده ثبت می‌شود. تصمیم دادگاه در این موارد قطعی است.

تبصره ۱- تقاضای دادستان یا متهم به شرح مقرر در این ماده، در مورد تشدید یا تخفیف نمی‌تواند بیش از یک‌بار مطرح شود.

تبصره ۲- چنانچه به نظر دادگاه، قرار تأمین صادره متناسب نباشد، نسبت به تخفیف یا تشدید آن اتخاذ تصمیم می‏نماید.

توضیحات :

۱- از ماده فوق، حق دادستان برای نظارت بر اصل تناسب تامین را می توان استنباط نمود و این حق در تمام مراحل دادرسی، اعم از دادسرا و دادگاه، و در دو جهت تقاضای تشدید و تقاضای تخفیف، قابل اعمال است. حق متهم نیز در تمام مراحل، ولی تنها در جهت تقاضای تخفیف تامین، قابل اعمال است. شاکی خصوصی حق درخواست تشدید یا تخفیف تامین را ندارد.

۲- تخفیف تامین در دادسرا و تخفیف و تشدید تامین در دادگاه غیر قابل اعتراض است، اما تشدید تامین در دادسرا به استناد بند «ب» ماده ۲۷۰، از سوی متهم قابل اعتراض است.

منبع : نکته ها در قانون آیین دادرسی کیفری دکتر علی خالقی

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید
این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.