توضیحی کوتاه:

این نوشته به مرور زمان کامل تر خواهد شد. تغییر قانون، صدور نظریات مشورتی و آرای وحدت رویه و … می توانند در آینده مکمّل و متمّم این نوشته باشند.

‌ماده ۳۳۱ قانون آیین دادرسی مدنی

احکام زیر قابل درخواست تجدیدنظر می‌باشد:

‌الف – در دعاوی مالی که خواسته یا ارزش آن از سه میلیون (۰۰۰/۰۰۰ ۳) ریال متجاوز باشد.

ب – کلیه احکام صادره در دعاوی غیرِمالی.

ج – حکم راجع به متفرّعات دعوا در صورتی که حکم راجع به اصل دعوا قابل تجدیدنظر باشد.

‌تبصره – احکام مستند به اقرار در دادگاه یا مستند به رأی یک یا چند نفر کارشناس که طرفین کتباً رأی آنان را قاطع دعوا قرار داده باشند قابل‌ درخواست تجدیدنظر نیست مگر در خصوص صلاحیت دادگاه یا قاضی صادر کننده رأی.

 

توضیحات ماده:

  • در خصوص بند «الف» ماده ۳۳۱ توجه به این نکته ضروری است که باید «خواسته» دعوا بیش از سه میلیون ریال باشد. بنابراین اگر «محکومٌ به» سه میلیون ریال یا کمتر باشد و یا حتی حکم بر بی‌حقی خواهان صادر شود این رای قابل تجدیدنظر است.
  • اگر خواسته‌ای که در دادخواست نوشته شده سه میلیون ریال یا کمتر باشد، اما خواهان تا پایان جلسه اول دادرسی آن را به بیش از سه میلیون ریال افزایش دهد، رای صادره قابل تجدیدنظر است و بالعکس.
  • منظور از «متفرّعات دعوا» در بند «ج» این ماده، حقوقی است که افزون بر اصل خواسته قابل مطالبه باشد و این مطالبه نیازمند اقامه دعوایی مستقل نباشد و به صِرف درخواست در دادخواست، دادگاه مکلف به رسیدگی به آن باشد مانند: هزینه دادرسی، حق الوکاله وکیل، خسارت ناشی از تاخیر در ادای دین یا عدم تسلیم خواسته، هزینه واخواست اسناد تجاری و …

 

۵/۵ - (۱ امتیاز)

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید
این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.