توضیحی کوتاه:

این نوشته به مرور زمان کامل تر خواهد شد. تغییر قانون، صدور نظریات مشورتی و آرای وحدت رویه و … می توانند در آینده مکمّل و متمّم این نوشته باشند.

ماده ۴ قانون آیین دادرسی کیفری

اصل، برائت است. هرگونه اقدام محدودکننده، سالب آزادی و ورود به حریم خصوصی اشخاص، جز به حکم قانون و با رعایت مقررات و تحت نظارت مقام قضایی مجاز نیست و در هر صورت این اقدامات نباید به گونه‌ای اعمال شود که به کرامت و حیثیت اشخاص آسیب وارد کند.

توضیحات ماده ۴ قانون آیین دادرسی کیفری

  1. اصل برائت یکی از اصول بنیادی و پایه ای حقوق در تمام جوامع و سیستم های حقوقی به حساب می آید. این اصل را می توان از زاویه های مختلف مورد بازنگری قرارداد. این اصل ریشه در اصل دیگری دارد به نام اصل عدم. به این معنا که بار اثبات دعوا یا اتهام بر عهده شخصی است که مدعی است حادثه ای و واقعه ای رخ داده است. چرا که مطابق اصل عدم هیچ حادثه ای رخ نداده است مگر اینکه ما آن را اثبات کنیم. اصل ۳۷ قانون اساسی و ماده ۱۹۷ قانون آیین دادرسی مدنی هم به این اصل پرداخته اند.

علاوه بر این اصل برائت سابقه ای طولانی در فقه اسلامی دارد و فقیهان در مباحث اصول فقه مفصلا به آن پرداخته اند. برای بررسی این اصل در اصول فقه می توانید به این مقاله مراجعه نمایید +

 

۵/۵ - (۴ امتیاز)

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید
این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.