ماده ۶۹۸ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازات بازدارنده)
هر کس به قصد اِضرار به غیر یا تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی به وسیله نامه یا شکواییه یا مراسلات یا عرایض یا گزارش یا توزیع هر گونه اوراق چاپی یا خطی با امضاء یا بدون امضاء اکاذیبی را اظهار نماید یا با همان مقاصد اعمالی را برخلاف حقیقت رأساً یا به عنوان نقل قول به شخص حقیقی یا حقوقی یا مقامات رسمی تصریحاً یا تلویحاً نسبت دهد، اعم از اینکه از طریق مزبور به نحوی از انحاء ضرر مادی یا معنوی به غیر وارد شود یا نه، علاوه بر اعاده حیثیت در صورت امکان، باید به حبس از دو ماه تا دو سال و یا شلاق تا (۷۴) ضربه محکوم شود.
توضیحات ماده:
پی نوشت: توضیحات این ماده به مرور زمان کامل تر خواهد شد. تغییر قانون، صدور نظریات مشورتی و آرای وحدت رویه و … می توانند در آینده مکمّل و متمّم این نوشته باشند.
سلام
در خصوص نظریه مشورتی ۷/۹۹/۲۹۴ امکانش هست تاریخش را به بنده بدهید تا بتوانم این نظریه را پیدا کنم یا اگر تصویری از آن در اختیار دارید برای بنده ارسال بفرمایید. سپاسگزارم
سلام
اگر روی لینک نظریه مشورتی کلیک بفرمایید مستقیما به سایت اداره حقوقی و نظریه مشورتی مربوطه هدایت می شوید. با این حال در سایت اداره حقوقی تاریخ این نظریه ۱۱۳۱/۱۰/۱۲ درج شده که قطعا اشتباهه و به نظرم ۱۳۹۹/۱۰/۱۲ باید صحیح باشه. با این حال برای استناد به این نظریه می تونید به شماره پرونده این نظریه ارجاع بدید: «شماره پرونده : ۹۹-۱۸۶/۱-۲۹۴ ک»
ببخشید ایا جرم از مصادیق جرایم قابل گذشت هستش؟
بله این جرم از جمله جرائم قابل گذشت محسوب می شود. (+)
آیا نشر اکاذیب بصورت شفاهی هم محقق می شه؟
از قسمت اخیر ماده ۶۹۸ می توان استنباط کرد که نشر اکاذیت می تواند به نحو شفاهی هم صورت گیرد. اما تفسیر مضیق قوانین کیفری به نفع متهم اجازه چنین استنباطی را به ما نمی دهد. رویه قضائی هم بر این شیوه استوار شده است. (+)