
توضیحی کوتاه:
این نوشته به مرور زمان کامل تر خواهد شد. تغییر قانون، صدور نظریات مشورتی و آرای وحدت رویه و … می توانند در آینده مکمّل و متمّم این نوشته باشند.
ماده ۸
ماده ۲۰ به ماده ۲۱ تغییر و به شرح زیر اصلاح و ۲ تبصره به آن اضافه گردید.
ماده ۲۱ – بانکها مکلفند کلیه حسابهای جاری اشخاصی را که بیش از یک بار چک بیمحل صادر کرده و تعقیب آنها منتهی به صدور کیفرخواست شده باشد بسته و تا سه سال به نام آنها حساب جاری دیگری باز ننمایند. مسئولین شعب هر بانکی که به تکلیف فوق عمل ننمایند حسب مورد با توجه به شرایط و امکانات و دفعات و مراتب جرم به یکی از مجازاتهای مقرر در ماده ۹ قانون رسیدگی به تخلفات اداری توسط هیأت رسیدگی به تخلفات اداری محکوم خواهند شد.
تبصره ۱ – بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است سوابق مربوط به اشخاصی را که مبادرت به صدور چک بلامحل نمودهاند به صورت مرتب و منظم ضبط و نگهداری نماید و فهرست اسامی این اشخاص را در اجرای مقررات این قانون در اختیار کلیه بانکهای کشور قرار دهد.
تبصره ۲ – ضوابط و مقررات مربوط به محرومیت اشخاص از افتتاح حساب جاری و نحوه پاسخ به استعلامات بانکها به موجب آییننامهای خواهد بود که ظرف مدت سه ماه توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تنظیم و به تصویب هیأت دولت میرسد.
توضیحات ۸ قانون اصلاح موادی از قانون صدور چک مصوب ۱۳۷۲ ماده ۸ قانون اصلاح موادی از قانون صدور چک مصوب ۱۳۷۲ بشرح ماده ۶ قانون اصلاح قانون صدور چک مصوب ۱۳۹۷ مورد اصلاح و بازنگری قرار گرفت .( حذف بخشی انتهای از متن ماده ۸ قانون اصلاح موادی از قانون صدور چک مصوب ۱۳۷۲ ) ماده ۸ قانون اصلاح موادی از قانون صدور چک مصوب ۱۳۹۷بشرح ماده۷ قانون اصلاح قانون صدور چک مصوب ۱۳۹۷ مورد اصلاح و بازنگری قرار گرفت.( اصلاح تبصره یک ماده ۲۱ ) ماده ۸ قانون اصلاح موادی از قانون صدور چک مصوب ۱۳۹۷ بشرح ماده ۸ قانون اصلاح قانون صدور چک مصوب ۱۳۹۷ مورد اصلاح و بازنگری قرار گرفت.( اضافه شدن ماده مکرر به ماده ۲۱ ) با توجه به ماده ۱ قانون اصلاح موادی از قانون صدور چک سال ۱۳۷۲ ، شماره ماده ۲۰ به شماره ماده ۲۱ تغییر یافت .