خانه دادرسی کیفری ماده ۱۴۶ قانون آیین دادرسی کیفری

ماده ۱۴۶ قانون آیین دادرسی کیفری

ماده ۱۴۶ قانون آیین دادرسی کیفری

توضیحی کوتاه:

این نوشته به مرور زمان کامل تر خواهد شد. تغییر قانون، صدور نظریات مشورتی و آرای وحدت رویه و … می توانند در آینده مکمّل و متمّم این نوشته باشند.

ماده ۱۴۶

 از اوراق، نوشته ‏ها ‌و سایر اشیای متعلق به متهم، ‌فقط آنچه راجع به جرم است تحصیل و در صورت لزوم به شهود تحقیق ارائه می‌شود. بازپرس مکلف است در مورد سایر نوشته‌ها و اشیای متعلق به متهم با احتیاط رفتار کند، موجب افشای مضمون و محتوای غیرمرتبط آنها با جرم نشود، در غیر این‌ صورت وی به جرم افشای اسرار محکوم می‌شود.

توضیحات ماده  ۱۴۶ قانون آئین دادرسی کیفری

  1. با توجه به اینکه در دوران کنونی بیشتر نوشته ها و اسناد به صورت الکترونیکی و داده پیام هستند، افشای آنها موجب مجازات مندرج در ماده ۶۶۹ همین قانون خواهد بود.
  2. مطابق ماده ۶۷۱ همین قانون تفتیش و توقیف داده ها یا سامانه های رایانه ای و مخابراتی به موجب دستور قضایی و در مواردی به عمل می آید که ظن قوی به کشف جرم یا شناسایی متهم یا ادله جرم وجود دارد.
  3. ماده ۶۷۵ این قانون نیز به نحوه توقیف داده های الکترونیکی پرداخته است.
  4. جرم افشای اسرار حرفه ای در ماده ۶۴۸ قانون مجازات اسلامی(تعزیرات و مجازات های بازدارنده مصوب ۱۳۷۵) پیش بینی شده است. در این ماده می خوانیم: «اطبّا و جراحان و ماماها و دارو فروشان و کلیه کسانی که به مناسبت شغل یا حرفه خود محرم اسرار می شوند، هرگاه در غیر از موارد قانونی، اسرار مردم را افشا کنند، به سه ماه و یک روز تا یک سال حبس و یا به یک میلیون و پانصد هزار تا شش میلیون ریال جزای نقدی محکوم می شوند.». نکته قابل توجه این است که مجازات نقدی این جرم به موجب مصوبه هیات وزیران در مورخه ۱۳۹۹/۱۲/۲۵ افزایش یافته است.

 

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید
این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

اطلاعات تماس

  • آدرس دفتر اراک: بلوار شهید جهان پناه، ساختمان آسا، طبقه ۱۱
  • تلفن: ۰۹۳۰۵۵۱۳۱۴۷
  • پست الکترونیک: ahmadbanijamali.lawyer@gmail.com

مکان نما

رفتن به نوار ابزار