خانه دادرسی کیفری ماده ۱۵۴ قانون آیین دادرسی کیفری

ماده ۱۵۴ قانون آیین دادرسی کیفری

ماده ۱۵۴ قانون آیین دادرسی کیفری

ماده ۱۵۴ قانون آیین دادرسی کیفری

 هرگاه متهم، نوشته، اسناد، مدارک، اسباب و ادلّه مؤثر در کشف جرم مربوط را به وکیل خود یا شخص دیگری بسپارد، بازپرس می‌تواند آنها را حسب مورد، در حضور وکیل یا آن شخص بررسی کند. در صورت استنکاف اشخاص مذکور از ارائه آنها، مُستنکف به مجازات مقرر برای خلاصی متهم از محاکمه محکوم می‌شود، اما در صورتی‌ که این اشخاص عذر موجه داشته باشند، ادلّه خود را به مقام قضایی رسیدگی‌ کننده ارائه می‌ دهند. نوشته، اسناد و مدارک غیرِمرتبط با جرم نباید مطالبه و مورد بررسی قرار گیرد.

توضیحات ماده  ۱۵۴ قانون آئین دادرسی مدنی

  • ضمانت اجرای این ماده در رابطه با خلاصی دادن متهم از مجازات در ماده ۵۵۴ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵ درج شده است. در این ماده می خوانیم: «هرکس از وقوع جرمی مطلع شده و برای خلاصی مجرم از محاکمه و محکومیت مساعدت کند، از قبیل این که برای او منزل تهیه کند یا ادله جرم را مخفی نماید یا برای تبرئه مجرم ادله جعلی ابراز کند، حسب مورد به یک تا سه سال حبس محکوم خواهد شد. تبصره_ در موارد مذکور در ماده ۵۵۳ و این ماده، در صورتی که مرتکب از اقارب درجه اول متهم باشد، مقدار مجازات در هر مورد، از نصف حداکثر تعیین شده بیشتر نخواهد بود.»

 

پی نوشت:  توضیحات این ماده به مرور زمان کامل تر خواهد شد. تغییر قانون، صدور نظریات مشورتی و آرای وحدت رویه و … می توانند در آینده مکمّل و متمّم این نوشته باشند. اگر شما هم نکته یا نظری دارید خوشحال می شویم که دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید. ارائه نظریات گوناگون بر غنای مطلب خواهد افزود. اگر هم مطالب این صفحه را مفید می دانید، می توانید از طریق شبکه های اجتماعی در قسمت پائین با دیگران به اشتراک بگذارید.

5/5 - (1 امتیاز)

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید
این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

اطلاعات تماس

  • آدرس دفتر اراک: بلوار شهید جهان پناه، ساختمان آسا، طبقه ۱۱
  • تلفن: ۰۹۳۰۵۵۱۳۱۴۷
  • پست الکترونیک: ahmadbanijamali.lawyer@gmail.com

مکان نما

رفتن به نوار ابزار